Creació del nou model energètic de Calaf
La ciutadania opina respecte la gestió energètica de la vila
Quant a aquest procés
La ciutadania opina respecte la gestió energètica de la vila
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
La ciutadania opina respecte la gestió energètica de la vila
La ciutadania opina respecte la gestió energètica de la vila
L'Ajuntament de Calaf està impulsant la creació d'una Comunitat Energètica Local per avançar cap a un model de gestió energètica més sostenible i participatiu. Per això, es va posar en marxa una enquesta que ha permès conèixer les preferències de la ciutadania i determinar el grau d'interès a formar part d'aquesta nova iniciativa, seguint l'exemple d'altres municipis.
L'enquesta es va poder respondre telemàticament del 3 al 30 de juny i de manera presencial el dissabte 15 de juny de 10 a 13 h al punt d’informació turística de la plaça dels Arbres. A més, durant la Setmana Europea de l’Energia Sostenible –celebrada de l'11 al 13 de juny–, els calafins van poder resoldre tots els dubtes relacionats amb la generació d'energia local, les comunitats energètiques i els beneficis i condicionants d’aquest model energètic.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetesFem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Complimentació de l'enquesta ' Com voleu que sigui el vostre Espai Jove?'
Les enquestes realitzades entre el jovent de Calaf han obtingut una bona resposta, amb un total de 246 respostes recollides de joves d'entre 11 i 30 anys.
És rellevant destacar que el 98% d'aquestes respostes provenen de joves amb edats compreses entre els 11 i els 20 anys.
A través de diverses preguntes, els joves han tingut l'oportunitat d'expressar les seves preferències sobre les activitats que els agradaria dur a terme a l'Espai Jove. Això ha generat propostes estimulants que seran tingudes en compte en el desenvolupament de les activitats futures.
D'una banda, s'observa cert interès per activitats artístiques com els grafits mentre que, d'altra banda, hi ha una clara inclinació cap a qüesions tecnològiques, com els videojocs. A més, també s'ha manifrestat el desig de participar en activitats formatives i xerrades que abordin temes com el benestar emocional i la gestió de l'estrès.
La naturalesa de les preguntes del qüestionari, enfocades en els interessos dels joves del poble, ha permès que aquests es converteixin en partícips actius en la planificació de les activitats de l'Espai Jove, fent-los sentir escoltats i involucrats en el procés.
Compartir